Хомеопатия при гастро-ентерит

Острите гастро-ентерити се срещат още от кърмаческа възраст. По-често се появяват зимата, а причинителят е вирус. Симптомите могат да включват: температура, диария, гадене, повръщане, коремни болки. Това е много неприятно заболяване за детето, допълнително усложнено от затруднения прием на всякакви медикаменти (при диария или повръщане).

Ако бебето ви има диария (помнете, че се определя от честотата на изпражненията, а не от това колко течни са те) е изключително важно да внимавате за признаци на обезводняване. А те са – хлътнала фонтанела, „потънали“ очи, пресъхнали устни, летаргичност. Майчината кърма предпазва от обезводняване и обикновено честото кърмене е достатъчно, но ако не кърмите трябва често да давате вода. При всички положения, ако симптомите не отшумят бързо или започнат да се влошават, трябва да се консултирате с вашия педиатър.

Хомеопатията помага много в случаите на гастро-ентерит. Както с повечето хомеопатични продукти, не е нужно да чакате прегледа при лекаря, а може да започнете да давате хомеопатичното лекарство веднага и да не губите ценно време. Когато успеете да посетите лекаря, той ще потвърди диагнозата, но дори и да се окаже различно заболяване, то няма риск за вашето дете.

Arsenicum album е най-препоръчваното хомеопатично лекарство при гастро-ентерит. Veratrum album пък помага за диария и предпазва от обезводняване. Разбира се, отново ще препоръчам комплексния продукт на DHU (Немски хомеопатичен съюз) – Гастрокинд. Освен горните две съставки, съдържа също Croton tiglium, Hepar Sulfuris и Okoubaka. Петте съставки покриват най-често срещаните гастроинтестинални проблеми при кърмачето, стомашно-чревни нарушения, предизвикани от промяна в храненето, запек, диария, гадене и повръщане. В нашата практика имаме хиляди доволни майки, които са успяли нежно и щадящо да се справят със стомашните проблеми благодарение на Гастрокинд.

Разбира се, може да давате една или повече от горните хомеопатични съставки самостоятелно, но коя е най-подходящата за вашия случай и в каква доза най-добре може да прецени лекар хомеопат на специален преглед на детето. Предимствата на комплексните хомеопатични продукти са, че приемате един комбиниран продукт, с добре изчислена и клинично тествана доза на отделните съставки, вместо да трябва да комбинирате няколко продукта. Гастрокинд давайте по 1 таблетка 4-6 пъти дневно при деца до 1 година, или по 2 таблетки, 4-6 пъти дневно, при децата от 1 до 6 години.

Тази публикация е в категория заболявания, хомеопатични лекарства. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>