Дентокинд

В публикацията „Никнене на зъби“ говорихме за проблемите по време на пробиването на зъбчетата. Тогава споменах комплексния хомеопатичен продукт Дентокинд като една много добра алтернатива на стандартните болкоуспокояващи, които често се предписват в тези случай. Сега ще разкажа подробно за него.

Дентокинд има 5 активни монокомпонента. Един от тях е Chamomila – вероятно най-популярния хомеопатичен продукт въобще. Хамомила (лайка) помага при болка и раздразнение, успокоява детето.

Вторият компонент е Belladonna с произход растението беладона. Той ще свали температурата и ще помогне при възпаления в ушите, гърлото и носа.

Pulsatilla също идва от съответното растение. Използва се при трудно заспиване, проблеми с гърлото, тревожност. Тя ще успокои детето, ще му даде комфорт и уют.

Ferrum phosphoricum е много популярен хомеопатичен продукт при УНГ възпаления. Помага при грип, отит и други подобни, като има способността да пресича възпаленията още в самото им начало.

Hepar Sulfuris е последната съставка в Дентокинд. Произходът е калиев сулфид и варовик от черупка на стрида. Помага при абсцеси, гнойни огнища, ангини и други инфекции. Полезна е и при деца, при които се наблюдава свръхчувствителност и остра болка.

При никненето на зъби у бебето е трудно да се установят с точност какви са симптомите и болките, което е важно условие, за да може лекарят-хомеопат да назначи най-доброто лечение. Именно тук идва ролята на комплексния продукт. Той съдържа петте най-често използвани активни съставки при никнене на зъби, които заедно ще подействат позитивно при почти всяко дете. При клиничните изследвания на продукта 64.3% са показали пълно възстановяване, а само при 1.2% не е имало никакво подобрение. Поносимостта на продукта също е изключително добра – при 98.9% тя е добра или много добра. Това означава, че Дентокинд може спокойно да се прилага продължително време през първите 2-3 години от живота на детето, когато зъбите се показват един след друг. Дентокинд се приема по 1 таблетка до 6 пъти дневно, а след като отзвучат оплакванията – до 3 пъти дневно. При деца над 1 годинка давайте по 2 таблетки на същата честота.

Тази публикация е в категория хомеопатични лекарства. Запази връзката към нея.
2 отговора на Дентокинд
  1. vesela казва:

    moeto beb4e e na 3 meseca i ve4e probiva zab4e,kolko tabletki trjabva da mu davam.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>