Как да ползваме хомеопатията?

Както и при конвенционалните лекарства, при хомеопатията трябва първо да се идентифицира заболяването, след това да се избере идеалният продукт за лечението му и накрая да се администрира употребата му по съответната схема и продължителност.

Как да поставим диагнозата?

В идеалният случай ще посетите педиатър-хомеопат, който ще направи професионален преглед и ще постави най-точната диагноза. Често обаче това не е възможно веднага – когато сте извън вкъщи, далеч от лекар. В други ситуации проблемът не е толкова сериозен, че да се затичаме към лекарския кабинет. Леко ожулване или удряне при детската игра, лека стомашна неразположеност, или пък подсмърчане често не тревожат родителите, стига да отшумят за 1-2 дни. В тези случай наблюдавайте внимателно детето – какво е различно спрямо обичайното му състояние. Ако е на възраст да може да обясни само, разпитайте го подробно за локацията на проблемите, силата и честотата им. Важни са промените в апетита, състоянието на духа, изпражненията и всякакви други физически и емоционални промени.

Как да изберем хомеопатичното лечение?

Потърсете вашето заболяване в съответния раздел. Или пък отидете директно в краткия справочник. Ако там няма информация за вашия проблем – консултирайте се с книга (в този блог препоръчвам и добрите книги, на които попадам). Ако все още не

Как да даваме хомеопатичните продукти?

Мното от продуктите са под формата на таблетки. Така са и продуктите от детската серия на DHU. Ако детето е все още твърде малко за да дъвче или гълта таблетки, то може да ги стриете на прах и да ги разтворите в малко вода например.

Тази публикация е в категория детска хомеопатия. Запази връзката към нея.
1 отговор на Как да ползваме хомеопатията?
  1. Иванка казва:

    Супер полезно!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>