Хомеопатия за деца

Всеки родител иска най-доброто за своето дете. Една от основните тревоги в родителството е свързана именно със здравето. Това обикновено е първото нещо, което искаме да знаем след раждането – здраво ли е детето. Особено през първите години на детето, здравето му ни тревожи всекидневно – каква е тази пъпка, тези сополи означават ли настинка, как да го обличаме и храним, за да не се разболява, как да го предпазим от вирусите, които върлуват из детските градини и т.н.

Има деца, които са изключително здрави. Те са вечно усмихнати, любопитни към околния свят и безкрайно активни. Те боледуват рядко, а когато им се случи преминава изключително бързо. За съжаление обаче много от днешните деца имат постоянни здравословни проблеми – вирус след вирус, алергии, липса на енергия. Лекарите изписват антибиотици и други лекарства, гонейки лечение на проблема, без да се търси превенцията на всякакви подобни проблеми в бъдеще. В действителност много от детските заболявания просто изискват малко време, за да отшумят сами. Родители и лекари обаче бързат да „излекуват“ детето и го тъпчат с всевъзможни лекарства, които често водят до отслабване на имунната система и способността на организма да се предпазва и лекува сам.

При хомеопатията обаче имаме вяра именно в тази уникална способност на тялото ни. Стимулираме организма да се бори сам, вместо да изземваме функциите на имунната система. Когато тя се справи сама с някоя лека инфекция, това често я прави по-силна и по-способна при следващи срещи с вируси и бактерии. Хомеопатията е нежна и подкрепяща, тя няма честите странични ефекти на стандартните лекарства. Освен при заболяване, може да ползваме хомеопатията превантивно за да подсилим имунната ни система, или пък при проблеми с емоционален характер.

Надявам се информацията, която ще събирам в този блог, да ви е полезна и в подкрепа на здравето на вашето дете. Все пак, нека той не замества вашето посещение на лекар-хомеопат, който най-добре може да прецени кое е най-доброто решение за вашето дете. При внезапно появили се заболявания може веднага да започнете лечение с някой по-универсален продукт, като например комплексните хомеопатични продукти на DHU. Така няма да губите ценно време докато успеете да посетите лекаря, а при самото посещение вече той може да направи промени в лечението.

Тази публикация е в категория детска хомеопатия. Запази връзката към нея.
2 отговора на Хомеопатия за деца
 1. звезделина казва:

  ЗДРАВЕЙТЕ,ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ПРЕДИ ВАКСИНА КАКВО ХОМЕОПАТЧНО ЛЕКАРСТВА СЕ ДАВА?

  • tsveti казва:

   Здравейте,
   Дава се Туя. Ден преди ваксината, в деня на ваксината и на следващия ден. Има и комбинация от Шуслерови соли – №3, №4, №10, която се приема месец преди ваксинацията.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>