На фронта срещу главоболието (втора част)

При нужда от чист въздух

Ако прекарвате деня в малки и непроветрени помещения, без много движение, то главоболието може да е всекидневие за вас. В тази ситуация трябва да си създадете навик да ставате и да се раздвижвате навън няколко пъти на ден. Освен това ви е небходима сол №6 калиев сулфат. Приемът е по 10 таблетки всеки ден за 2-3 седмици.

При запек

Сигурно ще се изненадате, но ако страдете от запек главоболието може да е едно от допълнителните неразположения, които предизвиква той. Причината е, че при нередовното изпразване на червата, организмът се интоксикира. Вредните вещества достигат чрез кръвообращението и до мозъка. Не подценявайте запека! Включете в менюто си много зеленчуци и плодове, пийте минимум по 2,5 литра вода на ден. Движете се! В допълнение към тези мерки  е необходима и Шуслерова сол №8. Тя разпределя течностите в организма и помага за регулирането на храносмилането. Приема се 2-3 месеца по 10 таблетки на ден.

При високо/ниско кръвно

Главоболието при хипертониците/хипотониците е особено тревожен симптом. В случай че сте от тях, и имате подобен проблем, задължително потърсете лекарска помощ. Дръжте нивата на кръвното си налягане в нормални граници, като се храните балансирано и се движите всеки ден. Помощ за нормализиране на кръвното ще ви осигурят и специалните комбинации от Шуслерови соли. При хипертония се приемат №4, №7 и №8. При хипотония №3,№5 и №8. И в двата случая терапията продължава минимум 3-6 месеца – всеки ден от всяка сол по 3 таблетки.

 

Тази публикация е в категория заболявания, полезно. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>