На фронта срещу главоболието (първа част)

Главоболието винаги  е знак за проблем в организма. Като виновни за появата му, сочим нервното напрежение, стреса, лошата циркулация на кръвта в областта на врата и на главата, високото или ниско кръвно налягане, пренапрягането на мускулите, преумората. Ако често посягате към болкоуспокояващите и неглижирате състоянието си, следващите редове са специално за вас.

Още при първите симптоми

Ако почувствате внезапно, силно главоболие, като болката променя мястото си, веднага вземете мерки. В случай, че тя не е следствие от вирусна инфекция, ви е небходима поне час почивка. Стойте далеч от компютъра. Може да поседите на тихо място със затворени очи. Освен това на 30 минути, 3-4 пъти през деня, си направете гореща напитка с Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат. Облекчение носят 10 таблетки, разтворени в гореща вода. Сол №7 е първа помощ при всички видове главоболие.

При нервно напрежение и преумора

Прибирате се с главоболие след работа и често се случва да ви връхлети крайно изтощение. Разтоварете се от стреса с приятен масаж в зоната на врата, тила, слепоочията и челото. Можете дори да го направите сами, като леко затоплите ръцете си. Прекарайте вечерта не пред телевизора, а на разходка или в спортната зала. И за 2-3 седмици включете в режима си сутрин по 10 таблетки сол №5 калиев фосфат, разтворени в гореща вода, а преди лягане отново толкова таблетки сол №7.

При вирусна инфекция

Ако усещате топли вълни, втрисане, лицето ви почервенява, а главоболието се влошава при движение, трябва спешно да приемете железен фосфат или сол №3 на д-р Шуслер. Солта действа, като инжекция за имунната система и спира развитието на вируса. Разбира се, подсилете организма и с витамин С. Освен това наблегнете на лека витаминозна храна за допълнителна сила за тялото.

Тази публикация е в категория заболявания, полезно. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>