Имате целулит? Лицето го издава… (трета част)

Бръчиците около очите подсказват, че трябва да приемате калциум флуоратум (Шуслерова сол №1) тя е основен елемент на кожата и се грижи за еластичността на тъканите, костите и сухожилията. Подходяща е за профилактика и лечение освен на целулит, така и на разширени вени и стрии.

Оточността на лицето пък е свидетелство, че ви липсва натриум хлоратум (Шуслерова сол №8). Това е познатата ни готварска сол. Минералът координира водния баланс в организма и транспорта на хранителни вещества. При дефицит му възниква опасност от дехидратация и проблеми с метаболизма. При излишък се затормозява изхвърлянето на течности и се стига до отоци.

Бръчките около ушите и лъщящата кожа са свидетелство, че ви трябва силицея (Шуслерова сол № 11). Тя пък е известна с колагенообразуващото си действие, бори се с бръчките и има мощна антицелулитна сила, защото поддържа в добра форма кръвоносните съдове и така в съединителната тъкан не се задържат токсини и вредни вещества (не се образуват целулитни депа).

Както вече сте се досетили, с комбинацията от тези три соли се отваря пътя към красотата и новото ви аз. Трябва да я прилагате ежедневно, като взимате от всяка по 5 таблетки в следната последователност: сутрин – №1, на обяд – №8 и вечер – №11. Програмата трябва да се изпълнява минимум 4-6 седмици, като най-добрият ефект естествено ще дойде в съчетание с активно движение, балансирано хранене и много добро настроение!

Тази публикация е в категория за мама. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>