Здравен наръчник за зимните дни (първа част)

Всички добре познаваме симптомите, свързани с настинките, вирусите и грипа. Не винаги обаче знаем как да ги победим, така че да няма неприятни последици за организма. В следващите редове ще открите как да боледувате бързо. Защото тялото разполага със свои регулаторни и оздравителни механизми, които могат да бъдат подпомогнати.

Мъдростта на тялото

Тялото има естествени механизми за защита. Разполага с цяла армия от защитни клетки, чиято основна задача е да неутрализират болестотворните причинители. Тези механизми обаче могат да бъдат отслабени поради различни причини. Недоспиване, липса на движение, вредни храни, бедни на витамини и минерали. Стресът и негативните емоции също влияят върху регулаторните механизми в тялото, които са отговорни за баланса на веществата, грижещи се да бъдем здрави. Често  например намаляват концентрацията на минералните вещества.

Как да спечелим време?

Стигне ли се до разболяване трябва да се мисли как да оздравеем по-скоро. Важно е да се реагира още при първите симптоми. За да се помогне на естествените за тялото механизми, трябва да се активизира функцията на минералните соли. Те образуват в организма специфична кристална решетка, която осигурява безпроблемното функционирането на нашите органи. Като негови естествени съставки, солите подпомагат регенеративните процеси и така намаляват продължителността на боледуването. Те буквално печелят време в борбата с болестта.

Тази публикация е в категория заболявания. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>