Минерални капки за нос (втора част)

Шуслерова сол №4 се приема веднага още при първите признаци за запушване на носа на всеки 15-30 минути по таблетка. При подобрение се преминава към 6 таблетки на ден за 3-7 дни. Заедно с нея се приготвят и капки за нос от сол 8, като В 10 мл физиологичен разтвор се разтварят 2 табл. от солта и се капят по 5– 6 капки във всяка ноздра 10 дни. Сол №8 помага за регенерация на лигавицата и е много подходяща при обилно изтичане на носен секрет. Солта повлиява секрецията на муцините (защитни вещества, които се отделят с протективна цел при възпаление на лигавиците, при алергична хрема или такава в следствие на вирусна инфекция). Това е терапия необходима не само при хрема, но и при наличие на полипи в носа. За трайно решаване на проблема със затрудненото дишане трябва да се добави и прием на препарата Цинабсин – 3-4 дни по таблетка на всеки час до 12 таблетки на ден, а следващите 7-14 дни по 6 таблетки на ден. Препаратът намалява отока на лигавицата, без да намалява притока на кръв. Ускорява изчистването на секретите, защото принуждава клетките, които извършват това почистване (специални клетки, които имат ресни и се движат синхронно), да се движат бързо и хармонично. Препаратът възстановява лекото дишане, облекчава главоболието, а също така намалява честотата на рецидивите при хроничния синузит.

Избягвайте обикновените капки за разрешаване на проблема. Те имат само временно действие, при това не съвсем безопасно. В повечето случаи те съдържат единствено съставки, като например ксилометазолин, който свива кръвоносните съдове, без да може да отстрани истинските причини за набъбването. Това свиване е не само временно, но и изсушава лигавицата на носа, което намалява темпа на изчистване на секретите.

Тази публикация е в категория хомеопатични лекарства. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>