Минерални капки за нос (първа част)

При състояние на хрема, лигавицата на носа отича и малките отворчета към кухините на синусите се затварят, оставяйки тези кухини без вентилация. Това предизвиква болки в главата (особено в областта на челото), задържане на секрети, както и размножаване на бактерии, които иначе се изчистват чрез отичане към гърлото.

Една от причините за набъбването и отока на носната лигавица и появата на хремата е загубата на минерални соли вследствие на възпалителния процес в организма (вирусната или бактериална инфекция). Лигавиците са депа на минералните соли калиев хлорид (Шуслерова сол №4) и натриев хлорид (Шуслерова сол №8). При възпаление на лигавиците организмът интензивно губи именно тези соли и затова те трябват да бъдат набавени веднага, според теорията на немския лекар д-р Вилхелм Шуслер. Така естествено се повлиява изтичането на секрет от носа.

Тази публикация е в категория хомеопатични лекарства. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>