Хроничните ангини при децата (първа част)

Близо 40% от децата страдат от проблеми със сливиците повече от 2-3 пъти годишно. Родителите често се изправят пред множество проблеми поради трудните решения, които трябва да вземат за ефективно лечение на повтарящите се ангини. Изборът обикновено е между антибиотици, локални средства или премахване на болните сливици. Все сериозни изпитания за имунната система на детето.

От друга страна честото боледуване означава и множество отсъствия от детската градина или училище. Майките не рядко са принудени да измислят сложни и уморителни варианти за режима на семейството, така че да успяват да се грижат за болното дете, но и да не изостават с работата си. Самите малчугани също изпитват дискомфорт,  не се справят с уроците, постоянните им отсъсъствия пречат на нормалното им общуване с връстниците.

Затова профилактичните мерки на заболяванията на сливиците не бива да бъдат подценявани. Рискът от усложнения при хроничните ангини е изключително сериозен. Става дума за сърдечно-съдови проблеми като аритмия, стенокардия, задъхване и обща умора.

Изследванията на учените недвусмислено паказват важната роля, която играят сливиците за нормалното функциониране на имунната система. Ето защо премахването им трябва да бъде настина крайна мярка, тъй като оставя организма без важна защита срещу вируси и микроорганизми. На практика детето без сливици е изложено на много по-големи рискове от болести. Друг по-щадящ вариант е промивката на сливиците с различни антисептични разтвори. Това обаче често води само до временно решение на проблема.

Тази публикация е в категория заболявания. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>