Шести месец (2 част)

От шестия месец при повечето деца започва и никненето на първите зъбки. За съжаление при голяма част от малчуганите той е свързан със сериозен дискомфорт, болка, диария, повишаване на температурата. Традиционните гелове съдържат обезболяващата съставка лидокаин, която обаче предизвиква алергични реакции. Затова подобни препарати трябва да се избягват и са забранени за продажба в много европейски страни. За облекчение на болката и на възпалението на венците помага безопасният препарат на Немския хомеопатичен съюз Дентокинд. Той е за деца от 0 до 6 години. Дава се по 1 таблетка до 6 пъти на ден при остри симптоми, при облекчение се преминава към 1 таблетка 3 пъти на ден.

При нас зъбки няма, разбира се тя си завира всичко в устата… Обградихме я с много играчки за дъвкане и сме в очакване на белите гостенчета в устата й.

Тази публикация е в категория Първата годинка. Запази връзката към нея.
2 отговора на Шести месец (2 част)
  1. Василева казва:

    Здравейте!
    Някакъв аналог на Дентокинд има ли? При нас имаше ефект само с първото зъбче, след това не :( Давала съм и Хамомила 15СН вечер преди сън, защото и нощем се буди на 1-2 часа да яде, но ефекта е минимален.

    • tsveti казва:

      Здравейте, Какви точно са симптомите – детето е неспокойно, не спи… Дайте повече информация:)))

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>