Шести месец: Захранване без проблеми (1 част)

Време е за пюренцата. Няма да коментирам дали да започнете с готови или да си ги приготвяте. Мнения много и колкото да ви убеждават, вие решавате. Мен ме притесняваше риска от алергии и стомашни неразположения. Всичко останало е на заден план. В периода на захранване е нормално стомахчето на малкото да има трудности в преработването на новите храни. Основното правило е да ги въвеждате на определен интервал една от друга, например седмица или минимум 4 дни. Така ще имате достатъчно време да проследите дали тя създава проблеми, като алерии или стомашен дискомфорт. Необходимо е и задължително да започнете приема на безопасния препарат на Немския хомеопатичен съюз Гастрокинд. Той успешно профилактира и се справя със стомашно-чревните неразположения по време на захранване, помага при диария, запек и повръщане благодарение на съставките си, които подобряват кръвообращението на малкото стомахче и възпрепятстват възникването на възпаления. Дозировката за този месец е 1 таблетка до 6 пъти на ден при остро състояние и 4 пъти по 1 таблетка при профилактичен прием. Таблетките могат да се разтворят предварително в малко вода.

Зесега мога да кажа, че захранването върви добре. Кати определено е фен на зеленчуците и не е много впечатлена от плодовите пюрета. Нямаме други проблеми, но понякога изхождането е трудно. Затова ежедневно разтварям Гастрокинд  и го давам. Надявам се нещата постепенно да се регулират.

Тази публикация е в категория Първата годинка. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>