Шуслерови соли 5-8

Досега ви разказах общо за Шуслеровите соли и по-детайлно за соли от 1 до 4. Продължаваме нататък.

Шуслерова сол 5 (калиев фосфат) без психическа умора

С нея може да се събудите сутрин, защото има ободряващо действие като кафе. Връща доброто настроение, дава сила на организма, с нея ще имате красива усмивка без кървящи венци и лош дъх. Тя е силен антисептик и се приема при много висока температура. Помага при депресия и за ежедневното справяне със стреса.

Шуслерова сол 6 (калиев сулфат) при хронични болести

Тя е универсален чистач, защото се счита, че хроничните болести се дължат на вредните вещества, които организмът не може да изхвърли. Солта помага на черния дроб да се справи с детоксикацията. Подходяща е при упорити и продължителни заболявания.

Шуслерова сол 7 (магнезиев фосфат) стоп на болката!

Боли ви глава, страдате от мускулни схващания, спазми, менструални болки… Това е вашата сол. Тя релаксира и отпуска. Помага за добър сън. Грижи се за активно спортуващите, бременните, натоварените в работата. При настинка се приема веднага след сол №3, като гореща напитка.

Шуслерова сол 8 (натриев хлорид) течностите са на точното място

Това  е добра познатата ни готварска сол. Само че разредена и безвредна. Тя разпределя течностите в организма. Не позволява отоци, високо кръвно, суха кожа и коса. Често ви се яде соленичко? Това е вашата сол.

Тази публикация е в категория детска хомеопатия. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>