Шуслерова биохимия – що е то?

На няколко пъти вече писах за Шуслеровите соли, като една чудесна алтернатива на конвенционалната медицина. Ето и повече информация за този вид лечение.

Д-р Вилхелм Шуслер упорито търси щадящо и безопасно лечение, алтернатива на популярните през 19-ти век, травмиращи пациента методи. Изследвайки пепел от кремирани тела, той открива, че едни и същи 12 соли се повтарят в различни комбинации във всички тъкани на тялото. Това поставя началото на теорията му за биохимичното лечение чрез възстановяване на оптималния баланс на 12-те соли в организма. Минералите са жизненоважни за организма и са съставни вещества на всяка негова клетка. Когато някой от тези минерали е в недостиг или в излишък, в тялото настъпва дисбаланс, който води до различни проблеми и заболявания.

Благодарение на добрите си хомеопатични познания, д-р Шуслер прилага солите в хомеопатично разреждане. Това му прозрение се оказва изключително важно – тъй като така солите са в естествената за тялото концентрация. По този начин те достигат до клетките максимално ефективно и се усвояват отлично. Блокиралите, заради болест, стрес или недостиг на минерали, клетки се „отпушват“ и започват отново да функционират правилно, усвоявайки веществата, които приемаме с храната. Именно тук се крие ключът към голямата ефективност на лечението с Шуслерови соли – то не запълва недостига на вещества, а възобновява нормалното функциониране на клетките.

Шуслер нарича своя метод на лечение „Съкратена терапия“, защото само с 12 соли лекува огромен брой заболявания и проблеми. Лечението с Шуслерови соли е напълно безопасно и е подходящо за бременни и кърмещи жени. Солите могат да се комбинират една с друга, както и да се приемат едновременно с конвенционални лекарства.

Тази публикация е в категория детска хомеопатия. Запази връзката към нея.
4 отговора на Шуслерова биохимия – що е то?
  1. Дани Генчева казва:

    Темата е страхотна, ще ни е от полза ако ни насочвате и към медицински лица/хомеопат/, с които бихме могли да се консултираме. Благодаря Ви предварително.

  2. desimira казва:

    Здравейте!Може ли и мен да насочите към специалист в град Русе!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>