Третият месец: Ваксините (част 1)

Ваксини и пак ваксини. Може би това е основното притеснение на повечето майки в първите месеци. Затова си позволявам пак да говоря за тях. В три поредни месеца се слага комбинирана ваксина срещу пет заболявания – дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемуфилус инфлуенце, както и ваксината против пневмококи. И така през втори, трети и четвърти месец на бебета се бият две инжекции в крачетата. При нас последиците от ваксината минаха леко. Катерина беше неспокойна деня след ваксинацията, вдигна температура 37,5 градуса през нощта. Но след няколко часа, без да й давам температуропонижаващи медикаменти, всичко беше наред.

Тук е мястото да кажа, че освен Шуслеровите соли има още един хомеопатичен медикамент, който може много да ви помогне. Това е туята. Трябва да я дадете ден преди, в деня и ден след ваксинацията. При нас определено ефект имаше. Слагат се 5 гранулки в 30 мл вода и така с шише с биберон се дават на бебето. Нормално е да има повишаване на температурата след ваксината, защото  организмът реагира на инвазията. Тогава трябва да сте готови да реагирате с Шуслерови соли. Сол №3 – 2 таблетки, разтворени във вода трябва да се дадат веднага. Добре е също да отбележим, че при температура до 38 градуса не трябва да се бърза с класическите температуропонижаващи лекарства. Шуслерова сол №3 е много по-добър вариант. А ако температурата се вдигне над 38 градуса, комбинирайте антипиретика с Шуслерова сол №5. Достатъчна е и само солта, но всеки родител преценява, докога може да изчака. Дано и следващите месеци преминем така леко през ваксинациите.

Тази публикация е в категория Първата годинка. Запази връзката към нея.
2 отговора на Третият месец: Ваксините (част 1)
 1. Василева казва:

  Здравейте!
  Интересува ме в какво разреждане е Туя-та и има ли ограничение за ползването и? Все пак хомеопатията е за персонално лечение. Не искам да си „слагам таралеж в гащите“ ако мога така да се изразя. Предстои ни имуницазия със Синфлорикс и ме интересува живо темата.
  Благодаря предварително!

  • tsveti казва:

   Здравейте,
   Има медикаменти като арниката за болка, беладона за температура… Тоест това се лекарства, които са се утвърдили като лечение на определени индикации. Същото е с туята. Трябва ви 30 СН. Няма как да навредите, а само ще помогнете. Аз комбинирах с Шуслерови соли и ефектът беше много добър.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>