Вторият месец: Шуслерови соли за бебчо (2-ра част)

(Първа част)

Започнахте ли с ваксините? Ако е така, сигурно очаквате със свито сърце поредната ваксинация. Притеснението е голямо, особено ако при предишни ваксини организмът на детето е реагирал бурно. Най-честите проблеми след поставяне на ваксина са зачервяване и подуване на убоденото място, повишаване на телесната температура, възможно е да се появят обриви, малкото става неспокойно, най-неприятни са алергичните реакции. Нормално е тялото на детето да реагира, тъй като внасянето на отслабени вируси и бактерии е сериозен стрес за имуната система. Добрата новина е, че можете да помогнете на малчугана по-бързо и безпроблемно да се справи с тези проблеми. За тази цел трябва да се направи подготовка на организма месец преди ваксинацията с Шуслерови соли (с дъщеря ми вече я правим). Необходимо е да се приемат сол №3 ферум фосфорикум (подготвя имунната система и има силен противотемпературен ефект), сол №4 калиум хлоратум (помага на организма по-бързо да образува антитела срещу внесените микроорганизми) и сол №10 натриум сулфурикум (осигурява бързото елиминиране на отпадните продукти от ваксината, тоест организмът лесно се изчиства от тях). Солите се приемат от 3 до 5 таблетки от всяка в зависимост от възрастта на детето. Можете да ги разтворите всичките в малко вода или в кърма. Веднага след ваксинирането се приема отново сол №3 – 3 пъти по 1 таблетка, а от следващия ден в продължение на 2 седмици сол №4 и сол №2 калциум фосфорикум (предпазва от алергични реакции). Последните две соли се приемат 2 пъти на ден по 2 таблетки от всяка, разтворени във вода или кърма.

Тази публикация е в категория Първата годинка. Запази връзката към нея.
4 отговора на Вторият месец: Шуслерови соли за бебчо (2-ра част)
  1. Василева казва:

    Здравейте!
    Каква е дозировката за бебе на 7 месеца – 3 или 5 таблетки?
    Благодаря предварително!

  2. Борисова казва:

    Здравейте и от мен! Моята дъщеричка е на 5 м и 16 дни…Предстои ни трета ваксинация с Инфанрикс на 28 май 2012. Уви времето от един месец няма да можем да го спазим, но кажете моля каква е дозировката за тази възраст? Благодаря!!!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>