Вторият месец: Шуслерови соли за бебчо

Ето ни и нас с дъщеря ми Катерина във втория й месец. Проблемите с кърменето продължават, но аз все още съм упорита и търся варианти. Ще видим как ще се развият нещата.

Пропуснах да ви кажа, че тя като повечето бебчета е с много чувствителна кожа. Освен това е много бяла и явно ще бъде едно синеоко човече като татко си. Майките, които имат светли дечица със сигурност знаят, че грижите за кожата са ежедневни и много интензивни особено в зоната под памперса. При нас имаше леко напукване на част от кожата, което обаче бързо отшумя с подходяща козметика. Съветвам ви да ползвате кремчетата, предназначени за атопична кожа. Ако нещта въпреки това излязат от контрол, имате и друга алтернатива. Чувствителната бебешка кожа се нуждае освен от добра хигиена и от щадяща терапия, която повлиява процесите на хидратация, успокоява и възстановява тъканите (особено при разраняване). Един от често срещаните проблеми е разраняването от пелени (напкин дерматит). Може да решите проблема с Шуслеровата терапия с 12 минерални соли, които са подходящи от нулева възраст.

При напкин дерматит с много лошо миришещи изпражнения се препоръчва сол №5 калиум фосфорикум 6 пъти на ден по 1 таблетка.

При напкин дерматит със суха, нацепена кожа се дава сол №8 натриум хлоратум до 6 пъти на ден по 1 таблетка.

При напкин дерматит с диария с кисела миризма се препоръчва сол №9 натриум фосфорикум също 6 пъти на ден по 1 таблетка.

За бебечетата таблетките се стриват и разтварят в малко вода и могат да се дадат с лъжичка. Друг вариант е да разтворите цялата дневна доза и да я давате постепенно с шише с биберон.

(Втора част)

Тази публикация е в категория Първата годинка. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>