Първият месец: коликите

Още в първия месец, някъде към края на втората седмица заедно с дъщеря ми започнахме борбата с коликите. Тя присвиваше крачета към корема, почервеняваше и често изпускаше газове. Имаше моменти, в които слагах ръка на коремчето й, за да го затопля и усещах колко е напрегнато и подуто. Още при първите симптоми започнах да давам Ентерокинд. Препаратът е много удобен, защото е под формата на капки и директно се капва в малката устичка. За разлика от често изписваните медикаменти със симетикон, които имат странични действия и могат да доведат до задълбочаване на проблема, и образуване на газови джобове, Ентерокинд помага на съзряването на чревната лигавица и на образуването на нормалната чревна флора. Той съдържа безвредни успокояващи съставки, предназначен е за деца от 0 до 6 години и е единственият, който може да се дава профилактично. Приема се още от 2-3 седмица след раждането. Той е под формата на капки, за профилактика 3 пъти по 3 капки на ден, при остри състояния 3 капки през час, до 6 пъти на ден.

При нас ефект имаше някъде към седмия ден от приема. Катето стана доста по-спокойна и пристъпите на болка и часовете плач намаляха. Все още имаше дискомфорт при изхвърлянето на газове. Ще пиша как се развиват нещата.

Тази публикация е в категория Първата годинка. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>