Да оперираме ли сливиците?

Ангините са един от големите проблеми пред майката, що се отнася до здравето на детето. Заболяването е тежко и неприятно и при някои деца започва да се повтаря твърде често – по няколко пъти в годината. Тогава говорим за хронична ангина, състояние, от което е трудно да се излезе. При ангина педиатрите най-често изписват антибиотици, но този тип лечение не подпомага по никакъв начин укрепването на имунитета на детето и тъканта на сливиците, което би го предпазило от последващо заболяване. Така след известно време, родителите са принудени да се съгласят със съветите на лекарите да се премахне проблемната сливица, което обаче поражда други проблеми и рискове за здравето на детето.

Сливиците са първата бариера пред болестотворните причинители в организма ни. Когато те навлязат в тялото, попадат първо в сливиците, където имунната система незабавно ги разпознава и започва борбата с тях. Когато една или повече сливици са премахнати, „вратата“ за вирусите и бактериите е отворена и те проникват по-бързо навътре в организма, където причиняват по-сериозни заболявания. Така решаваме проблема с ангините, но увеличаваме риска за здравето на детето. Затова аз съм твърдо против премахването на сливиците, като метод за борба с хроничната ангина!

При децата ангините са много по-чести (всъщност при възрастни се срещат рядко), защото имунната система все още не е добре развита. Затова при борбата с ангините е важно не само лечението на ангината и облекчаване на болките в гърлото, но и заздравяване на тъканта на сливиците и подсилване на имунната система. Това може да се постигне с хомеопатия – чрез комплекс от няколко различни хомеопатични съставки, които вашият лекар-хомеопат ще ви предпише. Има и готово решение на Немския хомеопатичен съюз – Тонзилотрен е комплексен продукт от 5 активни компонента, който се справя с хроничните ангини при децата. Трябва да се правят 2-3 профилактични курса в годината с Тонзилотрен с продължителност месец-два по 3 пъти на ден по една таблетка. Така се укрепва имунната система на организма и се предотвратяват рецидви. Препаратът се приема 30 минути преди или след хранене. Ще разкажа за Тонзилотрен в детайли в някоя от следващите публикации.

Тази публикация е в категория заболявания. Запази връзката към нея.
2 отговора на Да оперираме ли сливиците?
  1. М.Стоева казва:

    моята дъщеря често боледува от ангини-ползвам Тонзилотрен – но ако е вирусна ангина от градината,трудно се оправя само с него.Освен това ангината когато не е излекувана може да повлияе на бъбреците и да стане нефрит.

    • tsveti казва:

      Хубаво е да знаете, че има специална схема за профилактика с Тонзилотрен, която трябва да се направи във вашия случай, за да не остане „тлееща“ инфекция, която да създаде проблеми. Дали сте пробвали моя съвет, описан в края на статията?

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>