Стоп на хремите и синузита!

В предишната публикация писах за хомеопатично лечение при „задна“ хрема. Ето и малко информация за хремите по принцип и грижата за здрав нос!

Още в началото нека кажем, че досадната хрема, която обикновено ни навестява при всяка настинка или неприятен грип, е нормална реакция на организма. В такава ситуация се получава оток на носната лигавица и носът се запушва. Именно секретът, които по-интензивно се отделя при хремата, способства за постепенното преминаване на отока и изчистване на носа. Ето и малко любопитни факти защо е необходимо винаги да се грижим носът да бъде в добро състояние.

Нашият климатик
Един от основните проблеми при запушването на носа е, че ни се налага да дишаме през устата. А това означава, че в белия дроб започва да прониква непречистен, незатоплен и неовлажнев въздух. Носът е буквално нашият климатик, защото няма значение каква е температурата навън – минус 10 или плюс 30 градуса. Този орган осигурява за белия дроб въздух с температура от 36 градуса – идеалната за здравето на организма. Носът се грижи и за необходимата влажност на постъпващия въздух. Колкото и да е сух или влажен, благодарение на работата на носа влажността става 70 %, която е оптимална за белия дроб и помага на кислорода да влезе в кръвта. Освен всичко останало носът прочиства въздуха от микроби и бактерии. Реално, когато дишаме през устата белият дроб получава сигнал, че въздухът не е добре затоплен или пречистен и така той не го допуска по-надълбоко, за да се предпази от увреждания. Недостатъчното количество въздух означава по-малко от необходимия кислород. Така се затормозява и работата на мозъка и специално на челния му дял, който ръководи нашата концентрация. Ето защо когато имаме хрема или сме болни чувстваме отпадналост и трудно се концентрираме. Важното е всички тези процеси, които са вследствие на неправилното функциониране на носа поради неговото запушване, бързо да бъдат преодолeни, за да се възстанови доброто състояние на целия организъм. Освен това нелекуваната адекватно хрема може да бъде причина за появата на синузит, тъй като възпалението от носа бързо преминава към околоносните кухини (синусите).

Хремата е пръв приятел на синузита
При състояние на хрема, лигавицата на носа оттича и малките отворчета към кухините на синусите се затварят, оставяйки тези кухини без вентилация. Това предизвиква болки в главата (особено в областта на челото), задържане на секрети, както и размножаване на бактерии, които иначе се изчистват чрез оттичане към гърлото.

За решаване на проблема и облекчаване на болката носът трябва да “отбъбне”. Повечето хора са свикнали да търсят капки за тази цел. Капките обаче имат само временно действие, при това не съвсем безопасно. В повечето случаи те съдържат единствено съдосвиващи съставки, като например ксилометазолин. Така те само свиват кръвоносните съдове, без да отстраняват истинските причини за набъбването. Това свиване е не само временно, но и изсушава лигавицата на носа, което намалява интензивността на изчистване на секретите. Освен това, имунната система се бори със заболяването именно чрез притока на кръв към болното място, която съдържа антитела и много други важни съставки. Затова на носът му е необходимо друго по-ефикасно средство, което да намали отока, да подсили имунитета и да ускори движението на ресничестия епител, който покрива носа от вътре. Именно движението на ресничките в лигавицата на носа помага да бъдат остранени секретите и задържащите се в тях болестотворни микроорганизми.

Такова средство е хомеопатичния лекарствен продукт ЦИНАБСИН, който споменах и предния път. Той намалява отока на лигавицата, без да намалява притока на кръв. Ускорява изчистването на секретите, защото принуждава клетките, които извършват това почистване (ресничките) да се движат бързо и хармонично. Препаратът възстановява лекото дишане, облекчава главоболието, а също така намалява честотата на рецидивите при хроничния синузит.

Цинабсин е създаден в резултат на сериозни изследвания и ефективността му е потвърдена. Цинабарис – облекчава симптомите на възпаление и възстановява носното дишане. Калиевият бихромат премахва главоболието, а Ехинацеята стимулира имунната система. Цинабсин е хомеопатично средство и е напълно безопасен, без риск от токсичност. Подходящ е за деца над 1 година и възрастни и може да се ползва за продължителна терапия.

Знаете ли, че…
Здравето на носа зависи от поддържането на добрата му хигиена, промивките със солена вода и дълбокотото дишане. Няколко пъти на ден вдишвайте и издишвайте последователно през едната и през другата ноздра, като поставяте пръст съответно пред едната или другата.

Тази публикация е в категория заболявания. Запази връзката към нея.
2 отговора на Стоп на хремите и синузита!
 1. силвия казва:

  какво е тогава мнението ви за коризалия, доколкото знам е подобна на Цинабсин,но е от различен производител!

  • tsveti казва:

   Здравейте,

   Аз лично съм пробвала Коризалия, но не съм доволна от ефекта на продукта. Освен това дори при комплексните продукти не би трябвало да има повече от 4-5 монопрепарата в състава им, защото организмът се обърква на какво да реагира. А в Коризалия са 6. Добре е също да знаете, че Немския хомеопатичен съюз инвестира много в клинични проучвания. Така че Цинабсин е изследван и доказан многократно. Докато продуктите на фирмата, за която говорите нямат такива изследвания, ако не за всички, то за голяма част от продуктите си. За мен е най-важно, когато човек реши да се спре на дадено лекарство без рецепта, добре да се информира, за да може да направи точен избор.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>