За кафето, ментата или забраните при употребата на хомеопатични лекарства

За повечето хора звучи някак странно, че по време на хомеопатичното лечение трябва да избягват консумацията на кафе, чай от мента и други силно ароматни етерични масла, както дори и масажите с такива. Да, действително това са препоръките на специалистите, но с едно важно уточнение, че те важат само за терапията с класически хомеопатични медикаменти. Нека уточним, че съдържат едно активно вещество, което се предписва след преглед (хомеопатично интервю) от лекар-хомеопат.

Принципът на действието им е следният – хомеопатията е вид стимул за отблокиране на нормалното функциониране на редица системи в организма. За да бъде разчетен адекватно този стимул, тялото не бива да бъде натоварено с други стимулиращи вещества. Ето защо трябва да се избягва или поне да има интервал от няколко часа между приема на дадено лекарство и да речем кафе. Класическите хомеопатични медикаменти действат на най-фините системи и механизми в организма.

Освен тези класически препарати (известни още като монопрепарати) има и комплексни хомеопатични продукти, които са достъпни във всяка аптека. Те действат на органно и тъканно ниво, покриват широк кръг от симптоми и са изследвани в клинични условия. Тоест разполагаме с конкретни доказателства за тяхното действие, както и за тяхната безопасност. Такива са например комплексните медикаменти на Немския хомеопатичен съюз, които могат да се ползват без да се лишавате от любимите ви неща. С една важна уговорка, обаче, това да става 10-15 минути преди или след хранене и устната кухина трябва да е чиста. Да не забравяме, че хомеопатичните медикаменти проникват в организма именно през лигавицата на устата.

Тази публикация е в категория детска хомеопатия. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>