Още за бебешките колики

(втора част на публикацията „Коликите при бебето„)

Как да помогнете на малкото при колики?

  • Задължително изправяйте детето по време на хранене, за да се оригне.
  • Масажирайте внимателно коремчето му.
  • Затоплете корема на малкото.
  • Гушнете малкото и го залюлейте.

Важно е да знаете…

Много често при колики се препоръчва медикаментозно лечение. Бъдете много внимателни в такива ситуации. Специалистите категорично отричат хранителни добавки, които съдържат сода или етерични масла. Една от възможностите са различните лекарства, които съдържат симетикон. Това е детергент – вещество, което прави малките балончета с газ по-големи и така може да предизвика отвеждането им от организма.  Симетиконът би могъл да помогне само в случай, че изхвърлянето на газовете стане бързо. Ако това не се случи, мехурчетата попадат от горната в долната част на храносмилателната система в газови джобове и предизвикват по-болезнени спазми. Веществото не може да повлияе на тонуса на стомашната мускулатура или на поселването на стомашната лигавица с добрите бактерии – процеси, които са част от естественото съзряване на стомаха. Ето защо най-добрият избор е хомеопатията – безопасният и високоефективен препарат на Немския хомеопатичен съюз Ентерокинд. Той съдържа:

  • Колоцинт – предпазва от образуване на газови джобове;
  • Магнезиев хлорид – помага за безболезненото отвеждане на газовете;
  • Сантонинов пелин – успокоява стомашното неразположение при нервните деца;
  • Суроватка от краве мляко – води до съзряване на лигавицата на стомаха;
  • Лайка – има отпускащо и успокояващо действие за организма.

Златното правило

Не чакайте болезнените спазми, за да търсите варианти за лечението им – започнете хомеопатията рано. Немският хомеопатичен съюз например съветва да започнете да давате Ентерокинд още в първата седмица от живота на вашето бебе (продуктът е клинично изпитан и напълно безопасен още от раждането). При остри симптоми се препоръчва дозировка от 3 капки през час до 6 пъти дневно. За профилактика 3 пъти по 3 капки дневно. Така спокойни ще посрещнете коликите заедно с вашето бебче и бързо ще ги изпратите.

Тази публикация е в категория заболявания. Запази връзката към нея.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>