За детския имунитет…

Наблюденията ми показват, че много родители не са запознати добре с имунната система на детето и нейните особености. Няма да навлизаме в научни подробности, а ще отбележим някои от най-важните неща.

Едното е, че настинките и гриповете трудно могат да бъдат предотвратени напълно. Вирусите, които ги причиняват са навсякъде около нас, така че само дете в пълна изолация от околния свят може да бъде предпазено от допира с тях. Всяка среща с вируси и бактерии, обаче, изгражда и засилва имунната система на детето – един вид я “обучават” как да работи. Така че това, което родителите е важно да правят е да подготвят детския организъм да се справя успешно с вирусите, а не да го държат в изолация,  за да няма никакъв допир с тях.

Много са факторите, които оказват влияние на моментното състояние на организма. Трудно можем да контролираме всички тях по всяко време. Например всяко дете минава през периоди, в които отказва да яде почти всички храни. Стресът, при тръгване на ясла или детска градина, също отслабва имунната система. През зимата и пролетта пък ядем по-слабо хранителни продукти, което също оказва влияние на имунната система.

За да подсилите имунната система, може да използвате хомеопатичен помощник  – Имунокинд на Немския хомеопатичен съюз. Създаден специално за деца от 0 до 6-годишна възраст, Имунокинд включва специално подбрани съставки (калциеви съединения), за да посрещне повишената нужда от калций в организма на малчуганите.

Калцият е един от най-важните елементи за детето, който не само изгражда костите, но участва в безброй други важни функции на организма. За това и нуждите от калций в организма са високи. При някои ситуации организмът на детето не може да усвои достатъчно калций, приетото количество отива за нуждите на растежа и така имунната система не получава нужните й количества. Калциевите съединения в Имунокинд подобряват обмяната на веществата и помагат на организма по-добре да усвоява калция.

Допълнително Имунокинд защитава лигавиците, което също намалява риска от инфекции. Използвайте препарата, когато има повишен риск от заболяване (например при грипна епидемия), когато детето има повтарящи се дихателни инфекции, при продължително заболяване (бавно оздравяване) и всякакви други ситуации, когато прецените.

Тази публикация е в категория заболявания. Запази връзката към нея.
6 отговора на За детския имунитет…
 1. Нели Иванова казва:

  Имунокинд е за деца до 6 годинки,кой е препарата за деца над 6 години?

  • admin казва:

   За цялото семейство можете да ползвате Инфлуцид, който е за възрастни и деца над 1 година.

   Силно ви препоръчвам следната схема – 3 пъти по 1 таблетка на ден в продължение поне на месец. Така ще бъдете защитени най-малко 3 месеца от грип и респираторни инфекции. Освен това Инфлуцид се справя и с лечението на тези заболявания, защото сваля температурата, премахва болките в гърлото, мускулите и дава сили на организма да пребори инфекцията по безопасен и ефективен начин. Хубавото е, че при неговото използване след боледуване няма астеничен синдром (отпадналост и липса на енергия). От личен опит мога да кажа, че това е продукт незаменим по време на бременност.

 2. Daniela казва:

  Бих искала да знам колко време да давам имуно кид? Лекарката ни го изписа но се чудя колко да го давам, само докато е болен или може и повече време за профилактика?

  • admin казва:

   Здравейте,
   Имунокинд можете да давате дълго време. Това е бавно лекарство, което съдържа калциеви съединения и подпомага имунитета на децата. Трябва да се приема 3-6 месеца за най-добър ефект. При често боледуващите деца приемът е не по-малко от поливин година. Продуктът е абсолютно безвреден и не бива да ви притеснява дългия му прием. Силно го препоръчвам за децата, които имат чести срещи с антибиотиците, защото тези медикаменти доста изтощават имунната система.

 3. Теменужка Гарабедова казва:

  Здравейте,от три месеца давам сутрин и вечер инфлуцид на детето си което е на 2г ,мога ли да го продължа до края на февруари или ако го спра ще продължи ли профилактичният ефект.Притеснявам се зашото грипа тепърва навлиза в детските заведения.Допълнително давам умкалор през 15 дена 2 пъти на ден,както и по 4 капки клеева тинктура сутрин.Отскоро започнах и с имунокинд.

  • tsveti казва:

   Здравейте, Не спирайте Инфлуцид. Добре е да го давате, ако може през целия грипен сезон. 2 пъти по 2 таблетки на ден е подходящо за възрастта му. Другите мерки също са добри, но Имунокинд не е необходим, след като давате Инфлуцид. Препаратите са безвредни, но детето не трябва да се претоварва с много имуностимулатори.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>